Bara att prova baka och smaka...
Mums...gott!
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
2–3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
man kan ta lite rivet kokos
Bärfyllning:
3/4 - 1 liter färska eller frysta körsbär (det går bra med blåbär, hallon, krusbär samt jordgubbar)
3/4 dl strösocker
1/2 -1 msk potatismjöl
Till servering:
2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och finfördela allt till en grynig massa. Blanda bären med socker och potatismjöl i en ugnssäker form. Obs om du använder frysta bär, ta den större mängden potatismjöl till. Fördela smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Vispa grädden. Vispa ner äggula, strösocker och vaniljsocker. Servera såsen till pajen.
Tips
Rabarberfyllning:
Byt ut bären mot 1 liter (500g) rabarber i skivor. Blanda med 1 dl strösocker och 1 msk potatismjöl.
Äppelfyllning:
Byt ut bären mot 3/4 liter tunna äppelklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1 tsk kanel.
Plommonfyllning:
Byt ut bären mot 3/4 liter plommonklyftor. Blanda dem med 1/2 dl strösocker och 1/2 -1 tsk kanel.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar